Sikke en dejlig jul

Lige fra lillejuleaften hvor vi blev overhalet indenom af planlægningen, så det der med at få pynt på træet fik lov til at vente til selve dagen.

juletrae.jpg

Men den obligatoriske risengrød kom på bordet , i massevis – men vi var pludselig også mange om grødfadet – og det var hyggeligt – rigtig hyggeligt.

Og så blev det jul – akkurat som vi elsker den. Maden blev tilbredt med kærlighed og vi var allesammen med i køkkenet.

Anden var mit projekt, og den blev langtidsstegt efter alle kunstens regler, mens fonden snurrede i gryden. Ole var mester for stegen, mellemste for kartoffelskrælning og pilning af kartofler til de brune. Ældste var mester for kreering af en lækker rødkål efter en fælles fader og søn-opskrift. Jeg lavede risalamande og uhmmmm ….

AC og mellemste stod for borddækning og hvad har vi – og så var der også lige et træ der skulle pyntes – akkurat som det plejer.

pyntning.jpg

Maden, jamen altså – sikke det smagte – og det var næsten ikke til at få taget hold for vi blev dårlige – og så var der risalamanden – med mandel i. Jeg vandt gaven – og så havde de den frækhed at sige at jeg havde snydt – hvad bilder de sig ind?

Og da gaverne blev delt ud lød der en masse ihhhh og næhhh – og det hele var fuldkommen dejligt.

julefreden.jpg

Jeg håber at alle har haft en dejlig jul.

Lillejuleaften

Nu må den gerne komme indenfor – julen, der har stået for døren i et stykke tid.

lillejuleaften.jpg

Solen har skinnet på os og på sneen – jeg har ikke været udenfor en dør hele dagen – i går trak søm ud, Men nu er armene ved at ville samarbejde med mig igen.

Maden er indkøbt, ældste har hentet anden, gaverne er stort set på plads – i papir og alting. Randi har været her og svinget støvsuger og gulvskrubbe – mellemste er kommet hjem på juleferie. Og hyggen breder sig.

Mellemste har doneret sin flotte gave fra det pårørenderåd, han har siddet i, et Georg Jensen-ophæng, til familien.Den er meget smuk, som den hænger der i solen.

georg.jpg

Om lidt vælter det ind med unge mennesker og en lille hund – ældste og frue – AC og Jonas og lille Sallie, så skal der spisen risengrød og pyntes juletræ, akkurat som vi altid har gjort det lillejuleaften.

Jamen altså …..

Huhej snekørsel

Stille og roligt kørte vi ud i mellem snefnugge kommer vrimlende – ældste, fru og den kommende bedstemor, for at købe stort ind til jul.

sne82.jpg

Allerede nu har vi lavet os en ny tradition med at ældste og jeg følges ud i juleverdenen – når den er allermest vild. Før var de tOles opgave, men den har han overladt til næste generation – og til mig der kørte kortet. Og bilen.

ac.jpg

AC var også med, for det var nemlig hende der sad ved kassen i varehuset, det var svært hyggeligt – og stille og roligt – hun sagde at vi var dem der havde købt flest enheder hos hende den dag. Vognen havde top på og allegevel holdt mit overslag på prisen med et undeskud på 38 kr. Jeg kan ikke regne, men jeg er svært god til at regne den ud.

Da vi kom ud i verden igen var der i mellemtiden blevet et himmelbetændt rejfog – snestorm der ville noget. Allerede i den første indkørsel skred bilen ud – og det måtte et par kontraer til for at holde kursen. Og det lykkedes. Men det lykkedes ikke at finde afkørslen til Nørresundby, – jeg havde glemt at vi lige skulle et smut ind om mellemste med en gave til hans kæreste. så vi endte i Aalborg – rundt i indkørslen og tilbage igen – i snestormen. Op ad Lerumbakken …. som er en stejl bakke – hmmm – det lod sig ikke gøre. Der var for glat – eller også var min teknik ikke til bjergkørsel i sne.så det var om at finde en anden vej rundt om bjerget.

sneen1.jpg

Vi fandt mellemste og vi fandt hjem igen. Ældste smed alle varene ind og havde planlagt at skovle sne – men se lige der! Det havde vores nye nabo allerede gjort for os. Flinke mennesker – og nye toner her på vejen. Og så lige et smut mere – de unge mennesker skulle jo hjem igen.

Det er forresten både hyggeligt og sjovt at køre i snevejr – der er en helt speciel stemning over det. Især da jeg fandt en helt snedækket villavej, hvor jeg var den første der brød sneen.

Ikke flere adventskriser

Som den opmærksomme læser så, havde jeg mine kvaler med at ende med noget så simpelt og enkelt som denne. Nu med ild i alle 4 ……

4advent1.jpg

Næste år er det dette kup til ingen penge, der skal lyse julen ind – jul for lys.

4advent.jpg

Hurra for 50 % -udsalget lige før jul – det betaler sig at købe på forkant.

4advent2.jpg

Og så kan den pyntes efter temperament og behov. Jeg lod Johannes fra Medusa komme frem i lyset, ridende på en stjerne sammen med lidt andet fra julekassen.